Leidinggevende Welzijn & Zorg

Voor de Posten zoeken wij een ervaren Leidinggevende Welzijn & Zorg die kan verbinden, duidelijk is in communicatie en kan versnellen wanneer dat nodig is. Straal jij van nature rust uit, ben je een verbinder en kun je goed meedenken bij veranderingen? Reageer!
Heel Nederland Overijssel
Afgerond

De kern van de functie

De Leidinggevende Welzijn & Zorg die wij zoeken is dé persoon waar de medewerkers van de teams bij terecht kunnen. Deze leider zorgt ervoor dat de teams zelfstandig hun werkzaamheden kunnen uitoefenen en is een verbindende, daadkrachtige professional die, werkend vanuit vertrouwen, op een inspirerende manier leiding geeft aan de teams.

Je geeft leiding aan 2-3 teams (ca. 75 medewerkers). Je bent in staat om de teams verder te ontwikkelen en de medewerkers bij deze ontwikkeling te coachen. Je beleeft er plezier aan om de randvoorwaarden voor de teams te optimaliseren en je hebt oog voor de organisatiebrede processen bij de Posten. De Posten ontwikkelt zich op diverse gebieden. De plannen voor de nieuwbouw bevinden zich in een vergevorderd stadium van ontwikkeling en dit geeft een enorme boost aan de dienstverlening van de Posten. Daarnaast speelt (zorg)technologie een steeds belangrijkere rol binnen de organisatie.

Als Leidinggevende Welzijn & Zorg ben je zowel verantwoordelijk voor het leveren van goede zorg van de teams als voor een gezonde bedrijfsvoering. Je ziet wat nodig is voor de Posten. Samen met 3 andere Leidinggevenden Welzijn & Zorg, val je onder een RVE en rapporteer je aan één van de twee managers Zorg.

Wat vraagt de Posten?

De Posten zoekt een Leidinggevende Welzijn & Zorg met het volgende profiel:

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt (ruime) ervaring als leidinggevende;
  • Je bent een coachend leider en hebt oog voor de ontwikkeling van mensen;
  • Je bent duidelijk in communicatie en kan goed verbinden;
  • Je toont lef, bent daadkrachtig en durft initiatief te nemen en door te pakken;
  • Je bent een ‘versneller’, staat open voor veranderingen en beweegt makkelijk mee;
  • Je weet uitvoering goed te koppelen aan beleid en brengt uniformiteit;
  • Je bent klantgericht en hebt humor;
  • Je zorgt ervoor dat de teams zich goed ondersteund en gefaciliteerd voelen;
  • Je bent letterlijk zichtbaar voor de teams;
  • Je stimuleert eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap;
  • Je vindt het prettig te werken in een organisatie met korte lijnen;
  • Je hebt een duidelijke visie op de (ouderen)zorg;
  • Je wilt altijd werken en bouwen aan nog betere dienstverlening.

In aanvulling op bovenstaande profielkenmerken is ervaring in de zorg een pré.

De Posten werkt vanuit verschillende kerncompetenties waarbij ze vanuit klantgerichtheid weten wat en wanneer de klantbehoefte is zodat de klant tevreden is. Middels zelfontwikkeling is er veel ruimte voor eigen ontwikkeling en krijg je volop de kans om jouw vaardigheden, kennis en competenties te vergroten. Je pakt eigenaarschap en voelt die verantwoordelijkheid en draagt dat ook uit. Op het gebied van samenwerken zoek je actief de verbinding met anderen en werkt gezamenlijk aan de doelstellingen van de Posten. Je bent resultaatgericht en werkt aan de doelen en resultaten die jullie samen voor ogen hebben en bent continu op zoek naar mogelijkheden voor verbetering en draagt dit uit. En, je werkt mee aan het werkgeluk van je collega’s.

Jij voelt je als een vis in het water in een organisatie die steeds proactief op zoek is naar vernieuwing en verbetering. Een werkplek waar je wordt uitgedaagd om mee te denken en medewerkers te motiveren hun steentje bij te dragen aan het realiseren van de ambities.

Over de Posten

De Posten biedt in het hart van Stadsdeel Zuid in Enschede woonbegeleiding, behandeling en aanvullende welzijnsdiensten, waarbij elke klant binnen de mogelijkheden van de Posten (en indicatie), zijn eigen zorgpakket kan samenstellen, naar gelang zijn vragen en behoeften. Het dienstenpakket van de Posten omvat tevens ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Verder heeft de Posten voor haar klanten en voor wijkbewoners een rijk aanbod aan activiteiten die het leven plezierig en zinvol maken. De focus van de Posten op Stadsdeel Zuid in Enschede, maakt dat de organisatie een kleinschalige en gemoedelijke sfeer biedt en er ‘korte lijnen’ binnen de organisatie zijn.

In de visie van de Posten draait het om een fijn en plezierig leven voor ouderen op de plek van hun keuze. De Posten wil een (leef)omgeving creëren waarin ontmoeten, activiteiten, beleving en zingeving net zo belangrijk zijn als professionele zorg en behandeling.

In een wereld waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen is ook de Posten continu in beweging. De koers voor de komende jaren beschrijft hun ambities op het gebied van wonen, zorg, welzijn en werken. Zo werkt de Posten met partners in een inclusieve wijk, bereiden ze zich voor op de nieuwbouw en wil de Posten voldoende competente en bevlogen medewerkers binden, boeien en behouden.

Wat biedt de Posten?

De Posten onderscheidt zich middels haar kleinschaligheid, laagdrempeligheid, persoonlijkheid, open- en eerlijkheid en is toekomstgericht. Een warme informele organisatie om in en voor te werken.

Bij de Posten krijg je de kans om vanuit een mooie functie verder te bouwen aan gemotiveerde teams. Het betreft een fulltime dienstverband met een inschaling in FWG 60.

Solliciteren en meer informatie

De sollicitatietermijn voor deze vacature is verstreken, je kunt niet meer solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leidinggevende Welzijn & Zorg
Pool Management & Organisatie Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.