Regiomanager (36 uur)

Als regiomanager bij het Leger des Heils moet je heel wat in je mars hebben: je fungeert als een spin in het web en je bent een verbinder pur sang, zowel binnen het managementteam, in je eigen team van leidinggevenden als in externe netwerken. Je combineert inzichten vanuit je externe netwerk met je visie op zorg en ontwikkelingen in de interne organisatie. Ben je een strateeg met hart voor de zorg en oog voor mensen? Lees dan verder of jij degene bent die het Leger des Heils komt versterken.
Heel Nederland Noord-Holland Zuid-Holland
In procedure

De kern van de functie

In de functie van regiomanager Leger des Heils Noordwest heb je twee belangrijke rollen:

  • Je vertaalt de kansen in de buitenwereld naar de interne organisatie. Dit doe je door je te bewegen in diverse gremia (ketenpartners) om het Leger des Heils te vertegenwoordigen en te anticiperen op marktkansen.
  • Je geeft leiding aan circa 8 afdelingsmanagers. Je stuurt vanuit visie en geeft hun tegelijkertijd ruimte om hun inzichten en krachten te benutten.

Je bent lid van het managementteam en daarmee medeverantwoordelijk voor het beleid en de aansturing van het primaire proces. Het primaire proces wordt aangestuurd door afdelingsmanagers die ieder één (of meerdere) woonlocatie(s) of ambulante teams aansturen. Je bent verantwoordelijk voor de toepassing van het HR-, financieel en organisatiebeleid en werkt daarvoor goed samen met stafafdelingen.
Met deze functie werk je onder de directeur Zorg. De organisatie wordt aangestuurd door een driehoofdige directie (regiodirecteur, directeur Bedrijfsvoering, directeur Zorg).

Wat verwacht het Leger des Heils

De focusthema’s voor de komende tijd, vastgesteld door het MT, zijn:

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Wij-cultuur (minder in clusters of eilanden werken, meer de krachten bundelen)
  • Procesmatig werken

De nieuwe regiomanager

  • heeft een academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur ervaring in de zorg
  • brengt verbinding tussen mensen en zet daarmee organisatieveranderingen in de versnelling
  • bezit de kunst van het opbouwen en benutten van een netwerk in een gemeentelijke omgeving
  • heeft een scherp analytisch vermogen om externe ontwikkelingen te vertalen in interne kansen
  • pakt de regie en brengt voldoende senioriteit mee als manager
  • weet door te pakken en projecten van begin tot eind goed aan te sturen
  • werkt procesmatig en planmatig zonder de menselijke maat te verliezen
  • bezit organisatiesensitiviteit en weet goed te prioriteren
  • heeft coachende en leidinggevende vaardigheden om afdelingsmanagers in hun kracht te zetten
  • toont inzicht in de bedrijfsvoering van een organisatie en is resultaatgericht
  • is stressbestendig en kan goed omgaan met veranderende omstandigheden
  • is bereid om te reizen gezien de uitgestrektheid van onze regio
  • is christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils staat midden in de samenleving en is onvoorwaardelijk betrokken bij mensen. De ca. 6.500 professionals en 2.000 vrijwilligers van de stichtingen Welzijns- & Gezondheidszorg en Jeugdzorg & Reclassering (W&G/LJ&R) zetten zich in voor circa 40.000 unieke hulpvragers per jaar. Het Leger des Heils kent totaal 268 vestigingen, verspreid over Nederland. Het totale budget bedraagt ruim 400 miljoen euro.

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijk geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils.

Naast de twee genoemde stichtingen bestaat het Leger des Heils in Nederland uit het Leger des Heils Kerkgenootschap, Stichting Leger des Heils, Stichting Leger des Heils Dienstverlening, Stichting Leger des Heils Fondsenwerving en Stichting Leger des Heils Reshare. Het Kerkgenootschap biedt geloofsgemeenschappen en maatschappelijke ondersteuning aan vele duizenden mensen in Nederland en Reshare is het professionele kledinginzamelingsbedrijf van het Leger des Heils. Stichting Leger des Heils, Stichting Dienstverlening en Stichting Fondsenwerving bieden ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van de andere entiteiten.
Het werkveld van de stichtingen W&G en LJ&R is breed: actief in de maatschappelijke opvang, jeugdzorg, (geestelijke) gezondheidszorg, ouderenzorg, verslavingszorg, reclassering, preventie, maatschappelijk herstel en nieuwe vormen van hulpverlening. Ook de financiering is daarmee divers. Binnen Nederland gebeurt dit werk vanuit een zevental regio’s.


De regio Noordwest
Leger des Heils regio Noordwest is een geografisch uitgestrekte regio van Den Helder tot Den Haag en alle tussenliggende plaatsen, met uitzondering van Amsterdam. In deze dynamische organisatie is volop ruimte om te leren, experimenteren en verbeteren. Op dit moment speelt er een aantal specifieke uitdagingen. De organisatie is bezig met een professionaliseringsslag die verdere aandacht en ontwikkeling vraagt. In korte tijd is de organisatie, mede door de samenvoeging van twee regio’s, hard gegroeid. Dat vraagt veel van de organisatie en medewerkers. Het DNA van het Leger des Heils is de passie voor de deelnemer en het daarbij behorende adagium ‘ga en doe iets’. Deze drive en slagkracht blijven overeind, tegelijkertijd vraagt de organisatie om bezonnenheid, visie en rust.
Daarnaast werkt het Leger des Heils in een context waar tarieven steeds meer onder druk staan, waardoor creativiteit wordt gevraagd om met innovatieve vormen van zorg de deelnemers goed te bedienen en tegelijkertijd de bedrijfsvoering (financieel) gezond te houden.

Wat biedt het Leger des Heils

Het Leger des Heils doet ertoe in deze samenleving. Jouw werk daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft.

Het gaat om een uitdagende functie in een dynamische omgeving en er is een interessante thuiswerkregeling.

Je wordt beloond conform de CAO Sociaal Werk schaal 12 (max. € 5.801,- per maand). Daarnaast ontvang je een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, kun je deelnemen aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, ontvang je korting bij een grote landelijke verzekeraar en zijn er meerdere mogelijkheden om je secundaire arbeidsvoorwaardenpakket zelf vorm te geven. In eerste instantie wordt een arbeidscontract voor een jaar geboden. Bij goed functioneren kan dit worden verlengd, dan wel worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Solliciteren en meer informatie

De werving & selectie voor deze procedure wordt uitgevoerd door Pool Management & Organisatie. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erik-Jan Vlietman, via telefoonnummer 06-41818971.

Deze sollicitatietermijn van deze vacature is verstreken, je kunt niet meer reageren.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Regiomanager (36 uur)
Pool Management & Organisatie Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.