Twee Directieleden

Voor de gemeente Weststellingwerf zijn wij op zoek naar twee directieleden met executiekracht en aandacht voor de mens. 

Samen met de Gemeentesecretaris/Directeur en een collega-directeur vorm je de driekoppige directie. Ben jij goed in het realiseren van organisatieverandering en/of heb jij kennis met en ervaring in gemeentelijke samenwerkingsverbanden? Durf jij verantwoordelijkheden te nemen en knopen door te hakken als de situatie daar om vraagt? En heb je ruime ervaring in een directie- of managementfunctie die je graag verder zou willen uitoefenen bij een gemeentelijke overheid? Lees dan snel de vacature.
Friesland Drenthe Overijssel
WO
Afgerond

De kern van de functie

Je werkt met het directieteam samen aan het goed functioneren en ontwikkelen van de organisatie. Je vertaalt bestuurlijke uitgangspunten naar een strategie voor de organisatie en stelt prioriteiten voor het functioneren van de organisatie. Je doet dit integraal en in overleg. Gemeentesecretaris, portefeuillehouders en teamleiders zijn daarin belangrijke sparringpartners. Als leider stuur je op de realisatie van concerndoelen- en opgaven. Je adviseert het college van B&W bij hun strategische keuzes, gemeente breed en gemeente overstijgend. Je wilt graag meehelpen met politiek gevoelige beleidsthema's. Je neemt verantwoordelijkheid voor de afgesproken resultaten en legt hierover verantwoording af.

In 2021 is gestart met een nieuwe organisatiestructuur van een compacte directie en 12 teams. Aan deze organisatieontwikkeling lever je een forse bijdrage door leiding te geven aan teamleiders en hen te helpen (coachen en stimuleren) om de organisatie/teams te ontwikkelen gericht op de gewenste cultuur. Daarbij stuur je op integraliteit, eigenaarschap en duidelijk opdrachtgever- en opdrachtnemerschap en je geeft hierin het goede voorbeeld. Je stuurt samen met de teamleiders en andere directieleden op organisatie-overstijgende verbindingen en thema's en levert hier zelf ook een bijdrage in. Je geeft duidelijkheid en kaders als het proces hierom vraagt en brengt focus aan. Samen met je collega directieleden vorm je een slagvaardig en besluitkrachtig directieteam.

Wat vraagt de gemeente Weststellingwerf?

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt ruime managementervaring in een managementteam of directie;
  • Je hebt een visie op participatieprocessen;
  • Je hebt kennis van en ervaring in organisatieontwikkeling- en verandering en/of je hebt een visie op en ervaring in gemeentelijke samenwerkingsvormen;
  • Je hebt een politiek-bestuurlijk bewustzijn en op meerdere (bestuurlijke) niveaus gelijktijdig kunnen werken en kan daarbij handelen met besef van de politiek-bestuurlijke gevoeligheid van onderwerpen;
  • Je hebt affiniteit met de gemeentelijke overheid en weet hoe een (gemeentelijke) overheidsomgeving werkt.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een natuurlijke implementatiekracht;
  • Je staat bekend als een ‘onafhankelijk denker’, communiceert duidelijk en doet wat je zegt;
  • Je bent ontvankelijk voor en nieuwsgierig naar ideeën en gedachten van anderen. Luisteren en doorvragen gaan je natuurlijk af;
  • Je bent in staat medewerkers positief te raken, zodat ze goed in positie en hun kracht komen;
  • Je begrijpt dat samenwerking intern en extern energie vraagt en vindt dit ook belangrijk;
  • Je weet wat er bij de medewerkers leeft en bent in staat om mensen te bewegen.

Over de gemeente Weststellingwerf

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf houdt zich bezig met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.
Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen. En kun je echt iets betekenen! De wensen en behoeften, maar ook de mogelijkheden van de inwoners van onze 26 dorpen nemen we graag mee in de plannen die we maken. Mits die passen bij de wetten en regels waar we mee te maken hebben. Dat is complex, enorm interessant en brengt verantwoordelijkheden met zich mee.


Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem een kijkje op Werken bij gemeente Weststellingwerf

Wat biedt de gemeente Weststellingwerf

Het betreft een fulltime dienst verband van 36 uur per week, met een salaris van maximaal € 7.269,- per maand (+ Individueel Keuze Budget).
In eerste instantie wordt een arbeidscontract voor een jaar geboden met de intentie deze te verlengen tot een vast contract.

Solliciteren en meer informatie

De sollicitatietermijn van deze vacature is verstreken.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Peter van der Terp, via 06-29 515 547.

Twee Directieleden
Pool Management & Organisatie Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.