Senior beleidsadviseur wonen

Krijg jij er energie van om met jouw expertise, verbindende benadering en integrale blik oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen? Zoek je daarbij afwisseling in werkzaamheden en opdrachtgevers? Dan is Weststellingwerf de ideale plek voor jou!

Friesland Overijssel Drenthe
Afgerond

Kern van de functie

Hoe ga je om met binnenstedelijke gebiedsontwikkeling of hoe ziet de transformatie van een werklocatie naar woningbouw er uit? Dit vraagt om expertise en vakmanschap en daarmee kun jij als adviseur het verschil maken voor de opdrachtgevers van de gemeente.

Als senior beleidsadviseur wonen weet jij welke vraagstukken en ontwikkelingen momenteel spelen op het gebied van wonen. Je hebt voldoende ervaring opgedaan in deze functie waardoor je niet snel voor verrassingen komt te staan. Je bent op het punt in je carrière gekomen waarbij je op zoek bent naar manieren om jouw opgedane kennis en expertise breder in te zetten en jij wilt jezelf blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Als senior beleidsadviseur adviseer jij proactief aan het college; de directie en management over het te voeren strategisch beleid. Jij levert vanuit je expertise een bijdrage aan de opgaven die er liggen. Daarbij hou je rekening met het perspectief van de inwoners, stakeholders en de ambtelijke organisatie van de gemeente.

Wat vraagt gemeente Weststellingwerf?

Jij bent:

  • De adviseur die zowel initiatiefnemer als aanjager is;
  • De sparringpartner en regisseur voor verschillende stakeholders met diverse belangen en hebt als doel samen vooruit komen;
  • De verbinder op de verschillende domeinen. Nieuwe ontwikkelingen signaleren en draagvlak creëren;
  • De aangewezen persoon om te bouwen aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving in de gemeente Weststellingwerf.

Wat breng je mee?

Je bent betrokken en een verbinder pur sang. Mensen willen graag met je werken. Je bent een stevige persoonlijkheid, neemt verantwoordelijkheid, kunt omgaan met conflictsituaties en blijft daarbij klantgericht en in staat om het grotere geheel te overzien. Dankzij je politiek-bestuurlijke antenne beweeg je je soepel in overleggen met stakeholders en bestuurders. Je bent omgevingsbewust en handelt per definitie integraal. Vanzelfsprekend staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel en ben je stressbestendig.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde hbo of wo-opleiding in een voor de functie relevante richting;
  • Ten minste 3 jaar werkervaring in het werkgebied ruimtelijke ontwikkeling en/of fysieke domein;
  • Meerdere jaren ervaring als beleidsadviseur;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Een rijbewijs B, omdat je voor deze functie regelmatig onderweg bent in de regio.

Wat biedt gemeente Weststellingwerf?

Je komt in een betrokken en energiek team te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Bij de arbeidsovereenkomst gelden de volgende voorwaarden:

  • De functie is ingeschaald in functieschaal 11 van cao gemeenten;
  • Volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via het leerplatform van de gemeente of door het volgen van een opleiding;
  • Een jaarcontract, met de intentie tot omzetting naar vast dienstverband;
  • Een 36-urige werkweek;
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract;
  • Een laptop en keuze tussen een telefoontoestel of een telefoonvergoeding;
  • Een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Over gemeente Weststellingwerf

Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf houdt zich bezig met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij de gemeente veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. Het is een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling. Je maakt onderdeel uit van het team Beleid waarin verschillende enthousiaste beleidsmedewerkers van o.a. Onderwijs, Sociaal Domein, Recreatie en Toerisme, Afval, Duurzaamheid, Verkeer, Groen en Landschap en Water en Rioleringen met elkaar samen werken.
Samenwerken is binnen de gemeente een belangrijk uitgangspunt. Zo zoek jij ook je collega’s op uit onze andere teams zoals het team opgaven, projecten en programma’s. Er wordt gewerkt waar het werk is, dit kan zowel op kantoor als thuis. Maar denk niet dat jij de hele dag op kantoor of thuis zit. Juist vanwege je brede werkgebied kom je nog eens ergens.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op: https://www.weststellingwerf.nl/

Solliciteren en meer informatie

De sollicitatietermijn van deze vacature is verstreken.

Wil je eerst meer informatie over de vacature senior beleidsadviseur wonen? Neem dan contact op met Peter van der Terp, 06-29515547.

Senior beleidsadviseur wonen
Pool Management & Organisatie Wij gebruiken cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.